Interculturele coaching

elk deel van jezelf aanvaaden

Succesvol solliciteren met jouw niet-Nederlandse roots!
Ben je man/vrouw met multiculturele roots en op zoek naar een (andere) baan? Onderzoek samen met mij welke gedachten over culturele afkomst bij een potentiële werkgever én bij jouzelf in de weg zitten om een sollicitatie tot een succes te maken.

Ontdek hoe je omgaat met je eigen culturele diversiteit en hoe je jouw achtergrond als kracht kunt inzetten, in plaats van er ‘last’ van te hebben tijdens het vinden van een baan. Hierbij zet ik zowel mijn jarenlange ervaring als HR-adviseur in, als mijn eigen levenservaring als vrouw met Montenegrijnse roots.

Multiculturele coaching (teams):
Als HR professional ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest bij verschillende (internationale) organisaties, waarbij ik ook vele multiculturele teams heb begeleid. Ik heb ervaren dat het werken met een multicultureel team een extra dimensie met zich meebrengt, voor zowel de manager, de teamleden als voor mijzelf. De manier van communiceren, open staan voor de ander, het elkaar écht willen begrijpen, accepteren en respecteren, is in dit soort teams zo mogelijk nog belangrijker dan in "homogene" teams.  Ik help werkgevers, managers en teams dan ook graag om dit tot stand te brengen en hierdoor de teamleden effectiever, maar ook met meer plezier te laten samenwerken.

Multiculturele coaching (individueel):
Daarnaast coach ik mannen en vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond om nog meer in hun kracht te komen staan. Als vrouw met Montenegrijnse roots heb ik zelf geworsteld met het opgroeien tussen twee 2 culturen, de daarbij behorende loyaliteitsvraagstukken, mijn identiteit zoeken en vinden. Ik heb door schade en schande geleerd dat ik niet hoef te kiezen tussen het één of het ander, maar dat ik beide culturen mag omarmen: zowel de Nederlandse als de Montenegrijnse. Ik voel mij nu completer, sta meer in mijn kracht en heb hierdoor ook meer rust.

Met deze opgedane levenslessen, gecombineerd met mijn werkervaring als HR-professional, wil ik andere vrouwen en mannen met niet-Nederlandse roots helpen bij dit soortgelijke proces. Je kunt bij mij terecht als je tegen levens-en loopbaanvraagstukken aanloopt en coaching door een ervaringsdeskundige wilt, die het zelf allemaal heeft doorleefd en hierdoor aan een half woord genoeg heeft.

Weten waar je vandaan komt, verrijkt je leven.