Systemisch werk

Systemisch werk
Wil jij weten waarom je keer op keer weer op een zelfde thema of probleem botst, waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven? Dan nodig ik je uit voor een (familie)opstelling!

Een (familie)opstelling is voor iedereen die zakelijk of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen. Dit kunnen vragen zijn rondom relaties, familie, kinderen, geld of je werk, maar ook als je wilt achterhalen waarom je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Door een opstelling voel, zie en ervaar je wat er werkelijk aan de hand is: je krijgt namelijk de onzichtbare onbewuste processen en patronen in jouw ‘systeem’ (volk, land, cultuur, familie, organisatie, vriendengroep enz) te zien, terwijl je letterlijk tussen de mensen of thema’s uit jouw ‘systeem’ staat. Hierdoor beleef je fysiek de dingen die je normaal zou analyseren en bestuderen en begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen. De inzichten kun je gebruiken om direct praktische stappen te maken in je dagelijks leven.

Hoe werkt een opstelling?’
Als jij een vraag inbrengt, help ik jou bij het neerzetten van jouw opstelling. Je kiest uit een groep deelnemers, intuïtief de representanten (plaatsvervangers) voor jou, je familieleden, andere personen of thema’s die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt.

De respondenten nemen zelf intuïtief hun plek in in de ruimte. Hun reacties en hun bewegingen laten snel en haarscherp zien wat er speelt. Eén van de bijzondere kenmerken van een opstelling is, dat de representanten gevoelens en gedachten hebben die vaak nauw overeenkomen met degene die zij in de opstelling representeren. En dit terwijl zij geen kennis hebben van datgene wat speelt. De opstelling is vaak een intense ervaring; niet alleen voor de vraagsteller, maar ook voor de representanten. Het levert daarom alle deelnemers waardevolle inzichten op over eigen thema’s en vraagstukken.

Mogelijke thema's voor een familieopstelling:
- regelmatig terugkerende angst, boosheid, verdriet
- relatieproblemen
- je plek/ ruimte niet innemen
- moeite met grenzen voelen en aangeven
- bindingsangst
- moeilijke beslissingen in je leven
- negatieve gevoelens ten opzichte van jezelf
- verstoorde familierelaties
- burn-out, stress of overspannen zijn
- loopbaankeuzes
- single-zijn en blokkeren in het vinden van een nieuwe liefde
- problemen rond sexualiteit
- moeite met échte verbinding maken met anderen

Nieuwsgierig geworden?
De beste manier om te snappen wat er in een opstelling gebeurt, is m.i. niet door erover te lezen, maar het gewoon te ervaren. Het mooie is dat je geen enkele voorkennis nodig hebt om aan een opstelling deel te nemen.

Is je interesse gewekt en heb je zin om ook/weer een opstelling mee te maken? Ik nodig je dan van harte uit om een opstelling bij te wonen, als vraagsteller of als deelnemer/representant. De kosten zijn: €75 (incl BTW) voor een vraagsteller en €40 (incl. BTW) voor een deelnemer/representant. Inbegrepen in de prijs zijn koffie/thee en lekkers.

Als je zelf al een groep hebt en mij een dagdeel of dag (familie)opstellingen wilt laten begeleiden, dan kan dit uiteraard ook. Daarnaast kunnen bedrijven contact met mij opnemen voor een workshop organisatie-opstellingen (bijv. om helderheid te krijgen in de blokkades van het team- of bedrijfssysteem of als bepaalde doelen/resultaten maar niet behaald worden).

Wil je liever niet jouw vraag in een groep stellen, dan kun je contact met mij opnemen voor een individuele sessie van max. 1,5 uur.

Contact
Stuur een mailtje naar marija@yourroots.nl of bel mij: 06-51010882.

Je bent van harte welkom!