Trauma Release (BRTT® en TRB®)

“Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam weet alles.”

Als bij trauma of overprikkeling de natuurlijke vlucht- of vecht respons niet kan worden ingezet, zet energie zich vast in jouw lichaam en blijf je in deze “bevriezing”. Deze blokkade veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten en ongewenste patronen passend bij trauma.

Door middel van lichaamsgericht werken kun je het lichaam uitnodigen om weer uit deze blokkade te komen. Hierdoor kan het natuurlijke verwerkingsproces weer op gang komen. Alleen praten en “erover denken” is hiervoor niet voldoende….

Met BRTT® (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB® (Trauma Releasing Breathwork) maken we een diepe innerlijke reis. Een reis waarin ik je met een kundig en warm team begeleid in jouw zoektocht in jouw lichaamsgeheugen, naar de opgeslagen spanning, energie en emoties die ver weggestopt zitten. Het is een ontdekkingsreis die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & trauma pijnen ruimte te geven en op te lossen, waarbij de herinneringen niet per se opgeroepen hoeven te worden. Op een natuurlijke manier maak je via je lichaam contact met je onderbewuste. Je geeft aandacht aan wat vrijkomt en de vrijgekomen emoties en je zult merken dat je je meer en meer ontspant, rustiger wordt, energieker en krachtiger.

Tijdens deze sessie gaan we eerst met BRTT® via het lichaam op zoek naar opgeslagen trauma in ons zenuwstelsel en ontstaat de mogelijkheid om deze te ontladen. Daarna gaan we hier met TRB® nog verder op in en ontstaat er zodoende nog meer ruimte om jezelf te ontdoen van opgeslagen spanning, emoties en trauma.

Met deze twee krachtige methodieken activeer je het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.
Je leert je patronen doorbreken en de stress die zo gekoppeld is aan overlevingsstrategieën makkelijker los te laten zodat je vanuit je ‘zijn’ innerlijke rust vindt en met plezier in het leven kunt staan. Met Lichaamsgerichte Trauma Therapie kun je het volledige scala aan sensaties en emoties voelen dat voor jou beschikbaar is. Het kan je capaciteit uitbreiden om de vrije stroom van je energie te beheersen en te ondersteunen en biedt de mogelijkheid je uiteindelijk steeds meer aanwezig te zijn en bewuster te leven, je open te stellen voor acceptatie van jezelf en anderen en het leven ten volle te vieren.

Deze sessie bied ik zowel in groepsverband als 1 op 1 aan. Neem gerust contact met mij op voor meer info!