Reiki

Reiki is een vorm van alternatieve therapie die meestal ‘energy healing‘ wordt genoemd. Het ontstond in Japan in de 20e eeuw en maakt de overdracht van universele energie (Rei: universeel en Ki energie) via de handpalmen van de beoefenaar naar de cliënt mogelijk.

Energie-healing bestaat al duizenden jaren. De huidige vorm van Reiki werd voor het eerst ontwikkeld in 1922 door de Japanse boeddhist Mikao Usui, die aan 2.000 mensen de Reiki-methode leerde zijn leven. De praktijk verspreidde zich naar de VS via Hawaï in de jaren veertig van de vorige eeuw, en vervolgens naar Europa in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Hoe werkt Reiki precies?
Er kunnen energieblokkades ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau nadat er sprake is geweest van lichamelijk letsel of emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades ziekten veroorzaken.

Reiki gaat naar de oorzaak van de blokkades toe en heeft als doel om de levensenergie weer te helpen doorstromen en blokkades te verwijderen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur. Dit kan ontspanning mogelijk maken, pijn verminderen, genezing versnellen en andere symptomen van ziektes te verminderen.

Wat gebeurt er in een Reiki-sessie?
Je ligt geheel gekleed op een tafel en ik plaats mijn handen op of over specifieke delen van je hoofd, ledematen en romp met behulp van verschillende handvormen, gedurende een paar minuten per positie. Afhankelijk van jouw voorkeur staat er wel of geen rustige muziek aan.

Wat is Reiki op afstand?
De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ondergaan.

Hoe lang duurt Reiki?
Een sessie duurt ongeveer 60 minuten, Reiki op afstand duurt korter.

Combinaties
Ik bied Reiki sessies ook aan in combinatie met coaching en/of BRTT® en TRB®, samen met jou stel ik een plan op.

Voordelen voor de gezondheid
Reiki draagt bij aan ontspanning, helpt bij de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam en het ontwikkelen van het emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn. Mensen die Reiki ontvangen, beschrijven het als “intens ontspannend”. Vaak helpt het ook om met moeilijkheden om te gaan, emotionele stress te verlichten en het algemene welzijn te verbeteren.

Reiki is geen alternatieve behandeling voor medische problemen, maar een aanvullende therapie die kan helpen bij het ondersteunen van genezing en het verhogen van een gevoel van welzijn. Mijn advies is om de voorgenomen behandeling eerst met je arts te bespreken.